ПП и ДБ няма да влязат в пленарната зала заради "хартиената коалиция"

0
Няма да позволим предложенията в Изборния кодекс на ГЕРБ да се внесат тихо, каза Христо Иванов
Няма да позволим предложенията в Изборния кодекс на ГЕРБ да се внесат тихо, каза Христо Иванов

Христо Иванов бе категоричен, че връщането на хартиената бюлетина е демонстрация на сила на мнозинство на реванша

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" ясно заявиха своята позиция срещу връщането на хартиените бюлетини като част от изборния процес, паралелно с машинния вот. В знак на протест те няма да бъдат в пленарната зала докато не бъдат внесени предложенията за промени в Изборния кодекс, което се очаква да се случи утре, информира NOVA.

"Няма да влизаме в коалиционни преговори с ГЕРБ, независимо с кой мандат. Те имат избор и ако решат да подкрепят промените в Изборния кодекс, значи казват на своите избиратели "ние се връщаме трайно и обратно в статуквото. Там където цари задкулисието". Демократичната общност няма да разреши това да стане задкулисно - вотът да бъде подменен", заяви лидерът на ПП Кирил Петков.

От своя страна Христо Иванов бе категоричен, че връщането на хартиената бюлетина е демонстрация на сила на мнозинство на реванша. "То е готово или да управлява или да спечели нови избори. БСП не само върна възможността да се гласува с хартия, видяхме сериозна ревизия на изборния процес без никакво обсъждане и със сериозни нарушения на процедурата. Цялото заседание на Правната комисия е в нарушение на процедурата", обяви той. И допълни, че цялата заявка за диалогичност е хвърлена "под влака".

"Всички приказки за това как трябва да се обмислят предложенията в Изборния кодекс на ГЕРБ, не се случиха. Няма да позволим предложенията да се внесат тихо", каза Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    daskal
    Едно добро нещо се случи с изборите - и него осраха! Пак ще броим "костинбродски" бюлетини. Държавата работи за неграмотните лумпени и гони всичко читаво навън. Скоро избирателите ще са по-малко от администрацията, която е около половин милион паплач.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари