Кирил Петков: Вътре борбата няма да е същата, ако ви няма вас отвън

0
Ще се борим тази вечер докогато трябва, каза още Петков пред протестиращите
Ще се борим тази вечер докогато трябва, каза още Петков пред протестиращите

Ще се борим тази вечер докогато трябва, каза още Петков пред протестиращите

Протест срещу промените в Изборния кодекс пред Народното събрание тече тази вечер, организиран от „Демократична България” и „Продължаваме Промяната”.

Пред протестиращите излезе и Кирил Петков, предаде БНТ.

"Вътре борбата няма да е същата, ако ви няма вас отвън. Всъщност депутатите от задкулисието най-много ги е страх от вас. Ще се борим тази вечер докогато трябва. Няма да допуснем да откраднат вашия глас, да откраднат данъците на всички вас", каза той от трибуната. "Всяка малка победа, която отвоюваме, е победа за демократичното развитие на нашата страна", каза Петков.

Пред медиите заяви, че днес са постигнали няколко победи, но има още доста параграфи, през които депутатите трябва да минат.

"Това, което правим в момента, е да пускаме прожекторите върху всяка тяхна готовност да подменят допълнително, да увеличат измамата на следващия вот. Днес имахме няколко победи - успяхме да върнем паметта на камерите, успяхме да блокираме идеята на ДПС за броячките, които в последния момент ги вкараха, после ги оттеглиха. Тези хора, които в момента стоят на дъжда и на тъмно имат голям принос за това, и искам да им благодаря, защото показва на хората отвътре, че не могат съвсем в пълно безобразие да се опитат набързо да прекарат нещата", каза Петков.

По Изборния кодекс сега е много важно кодът на машините да бъде абсолютно прозрачен, да бъде с достъп до всички, които искат, за да се махне опорката, че машините не работят честно, каза още той.

Пред протестиращите Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България" каза:

"Искаме реформаторските сили да управляват България. За съжаление, реставраторите начело с Борисов и Доган овладяха тази сграда и ние трябва да си я върнем. Сигурен съм, че заедно ще успеем да го направим това и не трябва да се отказваме. Бойко Борисов много иска да си закачи някъде на ревера демократичните сили, но това няма да стане. Ние от ДБ сме гарант за това, че няма да допуснем Борисов повече да управлява страната".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари