Повече от 1 600 деца в Русенско са имунизирани срещу Ковид-19

1
Към момента на училище не ходят общо 63 паралелки, като 62 от тях са в община Русе и една в Бяла
Към момента на училище не ходят общо 63 паралелки, като 62 от тях са в община Русе и една в Бяла

1603 са имунизираните деца срещу Ковид-19 в Русенско

Това обявиха от областна администрация след провелото се по-рано през деня заседание на Областния оперативен щаб. 1573 е общият брой на поставените ваксини на деца между 12 и 18 години, като със завършен имунизационен цикъл са 803 деца. Само 30 пък са ваксинираните от 5 до 11-годишна възраст, като всички те все още са с първа игла от педиатричната ваксина на „Пфайзер“. 20 от извършените имунизации са направени във временния имунизационен пункт на ДКЦ-2, а 10 в кабинета на РЗИ. Припомняме, че това са и единствените две места, където се правят ваксини срещу коронавирусна инфекция в областта на деца между 5 и 11 години.

Близо 8% от учениците в Русенско са поставени под карантина. На домашна изолация се намират общо 1497 ученици от общо 18 869. Това означава, че на училище не ходят общо 63 паралелки, като 62 от тях са в община Русе и една в Бяла. Учениците с положителен тест за коронавирусна инфекция са 118. Карантинираните учители са около 3.5%, като за непедагогическия персонал е 2.5%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари