Посланикът на Полша у нас: Американските войски са, за да не станем лесна мишена

0
Надявам се, че дипломацията ще има голяма роля в отношенията НАТО - Украйна, обяви Н. пр. Мачей Шимански
Надявам се, че дипломацията ще има голяма роля в отношенията НАТО - Украйна, обяви Н. пр. Мачей Шимански Видео: NOVA

По думите му Полша се е договорила с Украйна и е поръчала оръжия, за да ги подпомогне

"Договорихме се с НАТО. Те ще ни подкрепят и ще изпратят 1 700 войници в Полша. Те ще се разположат в базата на полско-украинската граница. Войските са, за да не станем уязвими или лесна мишена. В Полша има 4500 американски войници. Трябва да сме в състояние да се защитим - затова имаме два стълба - нашата армия и други съюзници от НАТО".

Това заяви посланикът на Република Полша у нас Негово Превъзходителство Мачей Шимански в "Офанзива".

Същевременно на украинската граница продължават да бъдат разположени близо 130 000 руски войници. "Договорихме се с украинската страна и поръчахме оръжия. Те са за въздушна отбрана. Беларус има повече руски войници отколкото цялата българска армия", призна дипломатът.

Той изрази надежда, че дипломацията ще има голяма роля в отношенията НАТО - Украйна и ще продължи така до полезен и по-добър край. На фона на това десетки хиляди руски войници пристигат в Беларус за участие в мащабно учение. "Притесняваме се, че руски ракети могат да прелетят и над Варшава, затова сме благодарни за подкрепата от американска страна. Сили на НАТО не се предвиждат в Полша, но САЩ ще ни подкрепят", обясни той.

По думите му Вишеградската четворка съществува. "Винаги знаем, че има теми, по които можем да се съгласим и други по които не можем, но това не пречи да сътрудничим", поясни посланикът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Ha-ha
    Лесна мишена на кого, бе, братя-поляци ??? После ще плачете пак на руснаците да ви освободят от фашагите ! Малоумна работа !
  • 1
    3
    зрител
    В "Панорама" по БНТ слушах експрезидента Петър Стоянов............
  • 2
    2
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    O kurwa !
  • 4
    1
    скептик
    професия поляк
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари