Порочната система в КАТ - Русе

5
За да регистрираш автомобил в КАТ - Русе трябва да си вземеш неплатен отпуск и да си купиш успокоителни за нервите от аптеката
За да регистрираш автомобил в КАТ - Русе трябва да си вземеш неплатен отпуск и да си купиш успокоителни за нервите от аптеката

Порочната система в КАТ - Русе е известна на всички, които са имали неволята да регистрират автомобил. Не е тайна за никой, че за да регистрираш автомобил в КАТ - Русе трябва да си вземеш неплатен отпуск и да си купиш успокоителни за нервите от аптеката.

Другият вариант е да си платиш на популярните "РЕГИСТРАТОРИ". Ако искаш да си свършиш работата сам, ще се сблъскаш с абсолютния хаос и абсурдите, които тържествуват в тази институция от години.

Днес получихме нов сигнал от един гражданин, който е решил да жертва време и много нерви за регистрацията на два автомобила.

Ето и самата история, която едва ли ще ви изненада:

"За 3 месеца ми се наложи да пререгистрирам две МПС. При посещението ми в ПП КАТ Русе бях тотално разочарован от създадената организация за регистрация на МПС.

Бях чувал за порочната система в КАТ, но не вярвах докато не се сблъсках със самата действителност. Попитах дежурния на КАТ, къде мога да получа информация относно регистрация на МПС и той ме упъти на НУЛЕВО гише, където е началника на регистрация. Там нямаше никой около един час нищо, че работното време бе започнало преди един час. Най-накрая се появи началника на регистрация и аз го попитах, какви документи ми трябват за да си пререгистрирам МПС, което е внос от Германия. Той с такава досада ме изгледа и на висок тон ми каза да чета на таблото, там е написано всичко.

Четох на таблото и пак не ми стана ясно, попитах отново, а той ми затвори гишето като ми каза ,че не е информация.

Върнах се при полицая в дежурната за да поискам да се срещна с началника на КАТ. Там ми бе обяснено, че началника има приемен ден за граждани. Полицая бе много любезен и извика един регистратор, който ми разгледа документите и ми обясни всичко. През това време се появи мъж, който каза на дежурния, че има среща с началника на КАТ и веднага бе пуснат на втория етаж. Този мъж го видях след малко да му преглеждат рамата на паркинга пред барчето и да си получава рег. номера от гише, което не работи. След един час мъжът си тръгна с номера на МПС, а на мен ми се наложи да чакам по опашките три дни.

Реших да си избера регистрационни номера с еднакви цифри, но и там се подиграха с мен.

Качих се при домакинката, за да си запазя номер. Тя ме попита, кой ме изпраща, а аз и отговорих, че никой не познавам и ми бе отговорено, че само началника на КАТ може да запазва номера. Отидох при началника и той с ехидна усмивка ми отговори, че не може да ми запази номер, защото трябвало да чакам да излезе новата серия.

Така и направих и се сблъсках с порочната система. Бях първи от опашката, когато влязох при домакинката, но за мое разочарование вече не бяха останали номера с еднакви цифри. Влязох при началника за да получа някакво обяснение, а той с ехидната си усмивка ми заяви че номерата са запазени предварително през деловодството.

С втората пререгистрация на МПС реших да си запазя номер през деловодството на КАТ, но от там ми отказаха да ми заведат молбата. Пак се качих при началника на КАТ и той ми отговори, че вече не се запазват номера, а трябва да се чака и да си избера номер, когато навлезе новата серия.

Бях трети на опашката за домакинката, но пак всички номера с еднакви цифри ги нямаше, бяха запазени."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари