Поклонение пред загиналите преображенци в местността Петрова нива

2
Събитието ще се проведе под патронажа на президента Румен Радев
Събитието ще се проведе под патронажа на президента Румен Радев

Поради ситуацията в България тази година Националният възпоменателен събор в историческата местност Петрова нива ще се проведе като поклонение и ще бъде посветен на 117-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание.

Поклонението е под патронажа на президента на Република България, съобщиха от Община Малко Търново.

От 13:30 часа ще бъде отслужена Заупокойна молитва в памет на загиналите преображенци в храм костница „Света Петка“. От 14.00 часа ще се състои поднасяне на венци и цветя пред мемориала на преображенците.

В 13:30 часа, в началото на заупокойната молитва в памет на загиналите преображенци, заедно ще забият камбаните на църквите във всички населени места в община Малко Търново.

След поднасянето на венци и цветя пред мемориала официално ще бъде открита единствената у нас изложба на открито „Картографският образ на Странджанския край през вековете“, в която са включени 12 карти, отразяващи природните или социално-икономическите условия на тази територия към определени исторически моменти чрез подбрани картографски изображения на Странджа, съхранени в световните архиви и картографски колекции.

Експозицията е съвместен проект между Община Малко Търново, Исторически музей „Проф. Александър Фол” – Малко Търново и Международен търговски и културен център ГЕОПАН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари