Джо Байдън: Знам какво правя по дяволите. Нямам проблеми с паметта!

0
Американският президент е бесен след като доклад с унищожителни констатации го описа като "възрастен човек с лоша памет"
Американският президент е бесен след като доклад с унищожителни констатации го описа като "възрастен човек с лоша памет" Снимка: Джо Байдън / Facebook

Американският президент е бесен след като доклад с унищожителни констатации го описа като "възрастен човек с лоша памет"

Американският президент Джо Байдън се защити решително след доклад с унищожителни констатации, който го оневини по разследването за държане на класифицирани документи, но го описа като "възрастен човек с лоша памет", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Аз съм добронамерен, аз съм един възрастен човек и знам какво правя по дяволите. Нямам проблеми с паметта", каза, видимо раздразнен, 81-годишният Байдън в телевизионно обръщение снощи.

Няколко часа по-рано американският специален прокурор, натоварен с разследването на работата на президента с поверителни документи, публикува доклад от 388 страници, в който не се препоръчва повдигане на обвинение срещу него, но се изтъква основната му слабост - възрастта му, и се отбелязва, че "паметта му се е влошила".

Джо Байдън "не можеше да си спомни кога е бил вицепрезидент" или коя точно е годината, в която е починал неговият син Бо, заяви специалният прокурор Робърт Хър.

"Как, по дяволите, въобще се осмелява?", каза Джо Байдън по този въпрос, видимо много раздразнен и с тон на недоверие.

Назначен през януари 2023 г. от министъра на правосъдието и главен прокурор Мерик Гарланд, специалният прокурор стигна до заключението, че президентът "съзнателно е държал и разкрил класифицирани документи след мандата си като вицепрезидент, докато е бил обикновен гражданин".

Специалният прокурор обаче смята, че "повдигането на обвинение не би било оправдано", тъй като вярва, че журито ще застане на страната на "един мил, добронамерен възрастен човек със слаба памет".

Това очаквано решение премахва заплахата от евентуални правни проблеми за президента демократ, който се готви да се изправи срещу своя предшественик републиканец Доналд Тръмп през ноември за реванш на изборите от 2020 г., но за пореден път го поставя в лоша светлина спрямо политическите му съперници, които не пропуснаха да коментират заключенията на доклада.

Доналд Тръмп реагира на доклада, като осъди "съдебна система с двоен аршин". "Случаят с документите на Байдън е различен от моя и е сто пъти по-сериозен. Не съм направил нищо нередно и съм сътрудничил много повече" на разследващите, увери той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Бай Чеп
    Да се смееш ли, да плачеш ли?! Най-трагично е, че лидера на световния империализъм САЩ се управлява от дементния пърдухел Джо, а има вероятнист да бъде сменен от рижавия откачен егоцентрик Доналд!
  • 7
    1
    русенец
    Предлагам Карлсън да вземе двучасово интервю от Байдън и да му даде възможност да докаже на света, че не е ебаси дебила!:) Майтапя се, бе!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари