Поискаха оставката на Христо Мутафчиев - незабавно!

0
Подтикнати сме да изразим своето становище поради системното неспазване на Устава на Съюза на артистите в България
Подтикнати сме да изразим своето становище поради системното неспазване на Устава на Съюза на артистите в България

Трупата на Народния театър „Иван Вазов" поиска оставката на председателя на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

Подтикнати сме да изразим своето становище поради системното неспазване на Устава на Съюза на артистите в България от страна на неговия председател. Уроненият авторитет както на САБ, така и на актьорската и прилежащите ѝ гилдии, е резултат от недопустимото за една творческа синдикална организация подменяне на каузални с тяснопартийни интереси".

Това се казва в позиция на актьорската гилдия от Народния театър, подписана от 72-ма души във връзка с изразеното отношение на Христо Мутафчиев относно мерките, предприети от Министерството на културата за редица български театрално-сценични институти през м. февруари т.г., пише Дарик.

„Водени сме от твърдото си убеждение, че Съюз на артистите в България трябва да съществува и той трябва да отстоява правата и интересите на всички заети в сферата на сценичните изкуства, да утвърждава и насърчава устойчивото и качествено развитие на тези изкуства, да представлява постоянен и безпристрастен коректив както на съответните работодатели, така и на Министерството на културата, да възвърне доверието у своите членове и облика си на професионална организация", се посочва още в позицията на артистите.

Поради тези причини колективът на Народния театър „Иван Вазов" настоява Мутафчиев да се оттегли незабавно от председателския пост на Съюза на артистите в България.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари