Мариус Донкин поиска оставката на министъра на културата

2
Причината - проведеният конкурс за назначаване на нов директор на културния институт, който Мариус Донкин нарече „лъжовен" и обеща да оспорва резултатите
Причината - проведеният конкурс за назначаване на нов директор на културния институт, който Мариус Донкин нарече „лъжовен" и обеща да оспорва резултатите Видео: NOVA

Причината - проведеният конкурс за назначаване на нов директор на Народния театър „Иван Вазов“

Досегашният директор на Народния театър „Иван Вазов" Мариус Донкин поиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов, предаде NOVA

Причината - проведеният конкурс за назначаване на нов директор на културния институт, който Мариус Донкин нарече „лъжовен" и обеща да оспорва резултатите.  

Миналата седмица оставката на културния министър беше поискана от редица дейци на културата, след като Атанасов публикува видеоклип от министерския си кабинет, който предизвика разнопосочни реакции. Тогава министърът обяви за NOVA, че няма да подава оставка.

Категорично не приемам тази подигравка от начина на провеждане на този конкурс. Това за мен  недопустимо. В този смисъл, искам оставката на този министър. Бях склонен да приема младостта, бях склонен да приема незнанието. Не мога обаче да си обясня съществуването на това място без опит, без възможност да познаваш културата и да реализираш тази промяна”, каза Донкин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари