Подаваме годишната декларация за данъци от днес

0
Започва данъчната кампания за доходите на физическите лица
Започва данъчната кампания за доходите на физическите лица Снимка: Капитал

Започва данъчната кампания за доходите на физическите лица през 2020 година, съобщиха от пресцентъра на Националната агенция за приходите

Физически лица, които подават годишната си декларация за облагане на доходите, могат да подадат своята декларация чрез електронната услуга със стартирането на кампанията от днес. Подаването на декларациите на хартиен носител в офисите на НАП също ще започне от днес.

Декларирането и плащането на данъците за доходите, получени през миналата година, може да се извърши по електронен път - чрез персонален идентификационен код или електронен подпис, или на хартия - било по пощата, било физически в офис на приходната агенция.

От днес вече са достъпни и електронните услуги на НАП, които временно не бяха достъпни заради годишното приключване и интеграцията на информационните системи в периода от 1 до 10 януари.

Декларирането на корпоративните данъци започва от 1 март и ще продължи до 30 юни.

Близо 25 милиарда лева са постъпленията в Националната агенция за приходите през 2020 година, което е с над 700 млн. лв. над планираното и с над 1,1 млрд. повече от предходната 2019 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари