ПМГ "Баба Тонка" отпразнува 153-тата си годишнина

0

Днес се състоя тържественото отбелязване на Патронния празник и 153-тата годишнина на Профилирана математическа гимназия „Баба Тонка“.

Тържеството се проведе в Аулата на гимназията. По този повод, заместник-кметът по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева, която е председател на училищното настоятелство и бивш възпитаник на гимназията, връчи поздравителен адрес на директора на училището Митко Кунчев от името на кмета на Община Русе – Пламен Стоилов, с пожелание към учениците да продължават да бъдат достойни представители на Русе – градът на свободния дух.

„Вашата всеотдайност и любов към децата допринасят за развитието на образователното дело и стремежа към личностно утвърждаване“, се казва в адреса от г-н Стоилов.

Сред гостите на празника на елитната гимназия бяха още и представители на Регионално управление на образованието, представители на Обществения съвет и Училищното настоятелство, учители и възпитаници на училището, както и родители на учениците.

Събитието започна с минути по родолюбие, в които стихотворения и песни на талантливите ученици припомниха за славното минало на българската революционерка. В края на тържеството най-изявените ученици бяха наградени от директора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари