Питане до кмета за ремонтите край стадион "Дунав"

1
Щом „кмета на годината“ бяга от залата, нещата не са добре в Община Русе!
Щом „кмета на годината“ бяга от залата, нещата не са добре в Община Русе!

Питане до кмета за ремонтите край стадион "Дунав".

На 13 декември 2018 г., четвъртък, на заседание на Общински съвет - Русе Мариян Димитров направи питане на тема: "Въведена от Община Русе временна организация на движението и извършвани строителни работи по тротоара на ул. „Тича“ до стадион "Дунав".

"За съжаление Община Русе, въпреки хвалбите на кмета Пламен Стоилов за бързата реакция на екипа му, отстрани само част от нередностите и то едва на 05.12.2018 г. Очевидно е, че кметският екип губи своята ефективност когато нарушителя е спонсор на партия „ГЕРБ“, пише г-н Димитров.     

Ето и пълния текст на питането към Общинския съвет:  

"УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ, УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Щом „кмета на годината“ бяга от залата, нещата не са добре в Община Русе!

Правя изказване относно въведена от Община Русе временна организация на движението и извършвани строителни работи по тротоара на ул. „Тича“ до стадионДунав“.

На 09.11.2018 г., за времето между 10,00 ч. и 22,00 ч., ул. „Тича“ в отсечката между ул. „Петрохан“ и ул. „Чипровци“ и от към ул. Димчо Дебелянов“, беше затворена с преградни съоръжения с поставен върху тях пътен знак номер В1 „Забранено влизането на пътни превозни средства“. На трите кръстовища беше поставен и пътен знак номер В2 „Забранено влизането на пътни превозни средства в двете посоки“. През това време на уличното платно бяха паркирани камиони с полезен товар над 20 тона, от които се стоварваха рулони с трева  и чували с гранули за изкуственото покритие на новостроящото се футболно игрище в имот общинска собственост.

На 01.10.2018 г. започна строителството на новата ограда на стадионДунав“. В резултат на строителните дейности, по тротоара на ул. „Тича“ се оформи траншеи с дължина около 100 м., ширина 80 см. и дълбочина 1,50 м., който беше заровен едва на 05.12.2018 г. и то след подадени множество сигнали за опасност от злополуки.   

Временната организация на движението и строителните работи по тротоарите на територията на Община Русе се регламентират от НАРЕДБА № 18 на Общински съвет – Русе

По този повод искам да задам на кмета Пламен Стоилов следните въпроси:

  1.   В Община Русе има ли подадена молба за въвеждане на временна организация на движението по ул. „Тича“ на 09.11.2018 г.? От кое физическо или юридическо лице е подадена молбата?
  2.   В Община Русе има ли подадена молба за извършване на строителство по тротоара на ул. „Тича“? От кое физическо или юридическо лице е подадена молбата?
  3. Компетентните органи на Община Русе, съгласувано с пътна полиция, издавали ли са разрешения за условията, реда, вида и начина на поставяне на пътните знаци с номера В1 и В2 по ул. „Тича“ на 09.11.2018 г. и за какъв срок, съгласно чл. 7, във връзка с чл. 54 от НАРЕДБА № 18?
  4. Трите броя преградни съоръжения и шестте броя пътни знаци с номера В1 и В2 от кого бяха поставени – от стопанисващата ги организация „Комунални дейности“ или с тяхно разрешение от друго юридическо или физическо лице, съгласно чл. 12 от НАРЕДБА № 18?
  5. Издадената заповед за временна организация на движението с какъв определен срок за строителство е, включващ и пълното възстановяване на тротоара до стадионДунав“, съгласно чл. 9 от НАРЕДБА № 18?
  6.  Община Русе издавала ли е пропуски за движение по определен маршрут на товарни автомобили над 10 тона, возещи рулони и гранули за изкуственото футболно игрище, съгласно чл. 19, т. 7 от НАРЕДБА № 18?

Моля, подобно на зададените от мен въпроси за датата 09.11.2018 г., да ми отговорите и за дата 07.12.2018 г., когато беше създадена същата временна организация на движение по ул. „Тича“.

За да предпазя някой смелчак, който ще излезе тук след малко и от името на кмета ще ни наговори поредните небивалици, като тази за „козметичния“ ремонт на стадионДунав“, искам да ви информирам, че на 10, 19, 22 и 26 ноември 2018 г., както и на 04.12.2018 г. има подадени сигнали на спешен номер 112 за всички допуснати нарушения. За съжаление Община Русе, въпреки хвалбите на кмета Пламен Стоилов за бързата реакция на екипа му, отстрани само част от нередностите и то едва на 05.12.2018 г. Очевидно е, че кметският екип губи своята ефективност когато нарушителя е спонсор на партия „ГЕРБ“."

Партия "Българската левица" - Русе

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари