Писта "Дракон" открива писта с напълно нова конфигурация!

0

По случай 10-годишния си юбилей ПистаДракон” ще открие модернизирана писта с напълно нова конфигурация. По този повод организаторите на събитието са подготвили двудневен празник на моторните спортове на 20-ти и 21-ви юни в с. Калояново. Водещ и в двата дни ще е известният в рок средите Буги Барабата.

ПистаДракон” е първата и единствена по рода си частна писта за провеждане на авто и мото състезания в България. От 2005 г. пистата е домакин на многобройни спортни прояви и доби широка популярност сред любителите на високите скорости. Ежегодно се провеждат два кръга от националния шампионат за туристически автомобили, многобройни маркови събори, тунинг шоута и редовни мотоциклетни и автомобилни тренировъчни дни и любителски шампионати.

Обновената част на пистовото трасе се състои от 6 нови завоя и права, с обща дължина 840 метра.

Широчината на късите прави е 11 метра, на старт-финала - 12 метра и 15 метра в два от завоите.

Нововъведение е и възможността да се използват два различни модула от конфигурацията на пистата, като късият е с дължина 1400 метра и е почти изцяло покрит с нов асфалт, а дългият модул е 2000 метра.

Писта „Дракон“ вече ще предлага и отделно трасе, предназначено специално за дрифт, което е оформено по част от завоите на старото трасе, без да се застъпва с новите конфигурации.

Специален зрителски сектор е оформен около заведението и входа на пит-лейна, с пълна видимост към всеки завой от късия модул и по-голямата част от дългия модул.

Сред останалите нововъведения са нова времеизмервателна система Х2 от MyLaps с 50 транспондера, безплатен безжичен интернет с покритие на цялата територия на пистата, както и пит-лейн, с изход от пистата във външната част на последния завой и вход към нея преди вътрешната част на втори завой.

Организаторите са подготвили изненади за феновете на моторните и автомобилни  спортове. По време на двудневния празник на ПистаДракон“ любителите на силни усещания ще могат да тестват своите автомобили и мотори. Участниците ще се редуват на 10 минутни сесии с по 7 автомобила или 10 мотора, за да имат възможност всички желаещи да направят по няколко обиколки на новото трасе. Записването става на място, с попълване на декларация.

Както за професионалисти, така и за любители

След откриването на новото трасе, Писта „Дракон” отваря врати и за свободно каране. Всеки, който има желание да тества възможностите на собствения си автомобил в безопасна среда, може да го направи без предварително записване. Също така на място вече ще се предлагат и автомобили под наем, подготвени за управление на писта. Колите са с предно предаване, 125 конски сили, олекотени и с прецизно настроено спортно окачване.

За Писта Дракон

ПистаДракон” е първата по рода си частна писта за провеждане на авто и мото състезания в България. Изградена в началото на лятото на 2005 г. тя е домакин на многобройни спортни прояви и доби широка популярност сред любителите на високите скорости. Пистата е с обща дължина 1700 м, разположена е на площ от 165 дeкара и е напълно обезопасена. Има 13 завоя - 7 леви и 6 десни и старт-финална права с дължина 580 м.

ПистаДракон” предоставя отлични условия за организиране на шампионати, състезания, маркови събори, тренировъчни дни и шоута. Предпочитана локация е от много професионални състезатели и организатори.

Голямо предимство на пистата е, че е разположена в центъра на страната, на пътя, свързващ северна и южна България. Намира се само на 20 км от Пловдив и на 15 км от Хисаря. Географското й разположение обуславя нейната достъпност за зрители от цялата страна, а мекият климат позволява използване на съоръжението през голяма част от годината.

Работно време: вторник до петък от 14:00 до 21:00 часа.

За допълнителна информация: тел. 0878 349 017

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари