Петър Бояджиев: Констатираме 300 процентово увеличение на гласувалите в Турция

0
Представете си, че нашата държава започне да използува лостовете на властта върху тези избиратели с двойно гражданство при изборите в Турция
Представете си, че нашата държава започне да използува лостовете на властта върху тези избиратели с двойно гражданство при изборите в Турция Снимка: NOVA, стоп кадър

Парламентарните избори приключиха. Време е за анализи

 Няма да спра да привличам вниманието към един проблем от национално значение. Нещо повече, познавам този проблем от повече от 30 години. Още повече не съм бил някакъв наблюдател, а съм бил последователен защитник на мюсюлманската общност, когато е била брутално репресирана от комунистическият режим през времето преди 1989 година. Накратко съм и оставам приятел на тази общност, като неделима част от българското общество.

Но съм и оставам непримирим противник на ДСП, което е продукт точно на тази държавна сигурност която репресираше мюсюлманите. Гавра с историята е Доган, Пеевски, Йордан Цонев, мъжката секретарка на Доган Карадайъ, да представляват тази общност в политически план. Казвам това защото чрез случилото се на 14 ноември ножът опря до кокалът. Проблемът излезе от границите на България. Цифрите го показват.

През юли в съседна Турция са гласували 29609 наши съграждани. Едно нормално участие на хора които имат и интереси в България. Сега констатираме 300 процентово увеличение на гласувалите там. И това с разлика само от около 4 месеца. Гласували са 87740 човека, което представлява над една четвърт от всичките гласове подадени за ДПС. Изборите в Турция се проведоха явно, чрез на места на държавната и общинска власт н Турция. Това вече не е зачитане на правата, а пряка намеса на турската държава във вътрешните работи на България , чрез използуването на лостовете на властта да се изкриви волята на избирателя. Това е извращаване на волята на десетки хиляди турски граждани с двойна гражданство, както би било извращаване, ако българските власти биха постъпвали по същият начин, с който и да е български избирател на територията на България.

Например, не съм симпатизант на БСП, но в страната БСП има 267 816 гласа а ДПС има 253 257 гласа, но според класацията ДПС заема третото место а БСП четвъртото. Това е драстична деформация на волята на българският избирател. Мисля, че новосформиращото се правителство трябва много сериозно да обмисли този въпрос и да вземе налагащите се решения, включително и на дипломатическо ниво.

Представете си, че нашата държава започне да използува лостовете на властта върху тези избиратели с двойно гражданство при изборите в Турция. Още повече на фона на арогантно отношение към процедурата Магнитски, предприета по отношение на Пеевски. САЩ са един от важните съюзници на България. Съюзници значи имащи области в като интересите им се покриват. Това важи с пълна сила за проблема с КОРУПЦИЯТА. И след като огромната част от българите виждат всеки ден корупционната власт на Доган, Пеевски и Борисов, следва, че тази част от българите са солидарни със процедурата по Мангнитски.

Петър Бояджиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари