Бойко Рашков потвърди за намеса на Турция във вътрешните работи на България

2
Рашков даде за пример и публикации в турската преса, в които се казва, за у нас за първи път има кандидат за президент турчин и заключения като “желаем турчин да бъде президент на България”
Рашков даде за пример и публикации в турската преса, в които се казва, за у нас за първи път има кандидат за президент турчин и заключения като “желаем турчин да бъде президент на България” Снимка: БГНЕС / Архив

“Станахме свидетели на поведението на представителни органи на Турция, което може да се тълкува, след като касае политическите процеси у нас, като намеса във вътрешните работи на България”

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков на брифинг, цитиран от Gospodari.com. Той цитира и изказвания в турски медии на официални лица от Федерацията на балканските изселници, както и на кмета на община Кестел, Бурса, за подкрепа за ДПС на изминалите избори.

Рашков даде за пример и публикации в турската преса, в които се казва, за у нас за първи път има кандидат за президент турчин и заключения като “желаем турчин да бъде президент на България”. Сред призивите са и “силен глас от прародината”, “Турция към бащините си земи”. “Опитаха да ни асимилират с оръжие но не успяха, сега се опитват политически, но няма да успеят. Трябва да осигурим политическа подкрепа за братята ни там”, казва пък представител на Федерацията на балканските изселници.

От сряда партия ДПС започна агитация и Истанбул в подкрепа на кандидата за президент, подкрепен от ГЕРБ, Анастас Гержиков. Това се вижда на страницата на структурата във Фейсбук, на която е публикуван и постер на Герджиков с кандидата за вицепрезидент – Невяна Митева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари