Пътна полиция – Русе са глобили 24 шофьори за превишена скорост

0
Полицейската операция „24 часа контрол на скоростта
Полицейската операция „24 часа контрол на скоростта

Според обобщените данни на сектор Пътна полицияРусе към 16 часа на 16 април, на територията на ОД МВРРусе, в рамките на полицейската операция „24 часа контрол на скоростта“ са констатирани 33 нарушения, от които 24 са за скорост, съобщават пилицейските органи. Екипите осъществявали дейността по полицейската операция са съставили съответните актове и фишове по Закона за движение на пътищата.

Акцията е инициирана от европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL в 22 от общо 31 държави-членки на организацията. Тя е на територията на цялата страна за времето от 6 часа на 16 април до 6 часа на 17 април.  

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често явление във всички европейски държави. Те са и сред най-сериозната причина за тежки пътнотранспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа. Голяма част от тежките пътни инциденти у нас, при които има убити и пострадали, са причинени от същия фактор - движение с превишена или несъобразена скорост.

Поради това осъществяването на засилен контрол по спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата, коментират инициаторите на акцията.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари