Първият буферен паркинг в Русе вече работи

1

Първият буферен паркинг в Русе вече функционира в квартал "Дружба 3".

Той е изграден по проекта "CIVITAS ECCENTRIC - Иновативни решения за устойчива мобилност на хора в периферните градски квартали и товарна логистика без вредни емисии в градските центрове", съобщиха от общинската управа.

Паркингът, който разполага с 41 места, от които четири са за хора с увреждания, ще функционира на принципа "Паркирай и пътувай". Той ще предоставя възможност на живеещите в района и гостите на града да оставят личните си автомобили и да използват градския тролейбусен транспорт. Цената за ползване на услугата е 2,50 лв., като включва престой на паркинга и две пътувания с тролей (от/до буферния паркинг) в рамките на 24 часа. Заплащането ще може да се осъществява по всяко време на денонощието чрез есемес.

Идеята на проекта е използването на лични автомобили да се замени с екологично по-чист начин на придвижване, като община Русе предвижда изграждането на още буферни паркинги, ако има интерес към услугата.

От местната управа припомнят, че в рамките на проекта от 10 май т.г. функционира и експериментална нощна линия на градския транспорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари