Паметника на Съединението ухае на люляк

0
Пловдив е готов да посрещне гости за 6 септември
Пловдив е готов да посрещне гости за 6 септември Снимка: БГНЕС

Една от новите традиции на Пловдив, която се радва обикновено на голям интерес, е измиването от горе до долу на паметника на Съединението с шампоан.

Тази година той е с аромат на люляк, а за целта бяха необходими 15 литра, предаде БГНЕС.

Гъстата снежнобяла пяна преобрази монумента на Величко Минеков в ледена скулптура, после металът светна. На специално внимание се радва и околността. В кашпите и зелените площи на площад Съединение, на който утре вечер ще се състои тържествената заря-проверка, бяха засадени 50 000 цветя.

С пароструйка работници от ОП "Чистота" почистиха графитите, а близкият подлез бе пребоядисан. На шестте входа на Пловдив пък бяха подменени с нови 100-те знамена, сред които са националният флаг и знамена с логото на Пловдив – Европейска столица на културата.

6-ти септември е двоен празник за пловдивчани, на него се отбелязва и денят на града, ще има множество прояви, сред които и традиционният маратон. Тази година той ще стартира от Съединение и ще финишира на едноименния площад в Пловдив. Кулминация на деня е тържествената заря-проверка, с която са свързани тази година строги мерки за сигурност.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари