Отново и отново Корнелия Нинова е на няколко обиколки зад актуалното развитие на процесите

0
Проблемът не е в посочените, проблемът е в посочващия. Там ни е нещастието.  Корнелия Нинова не иска да го разбере. Или го разбира, но не ѝ изнася да си го признае
Проблемът не е в посочените, проблемът е в посочващия. Там ни е нещастието. Корнелия Нинова не иска да го разбере. Или го разбира, но не ѝ изнася да си го признае

Отново и отново Корнелия Нинова е на няколко обиколки зад актуалното развитие на процесите.

Преди десет дни добронамереността на алтернативните на ГЕРБ и ДПС партии в парламента към абсурдите на СТ и ИТН бе на фазата – имате неприемливи персони, махнете ги и да продължим да говорим за приоритетите!

Тогава имаше надежди,

че понеже няма абсолютно никакъв политически опит и демократичната му култура е под много сериозен въпрос, СТ ще узрее,

че „ще зацепи“ как се случва нещата сред нормалните и възпитани, зачитащи мнението на другите, политици,

че ще си даде сметка, че има прекалено малко депутати, за да диктува еднолично и безпрекословно условията,

че ще разбере как поведението му е в изгода най-вече на ББ, дето вече пали черния джип, на който да се върне начело на властта.

Всичкото това бе преди десетина дни.

Оттогава СТ не показа никаква еволюция, даже поне някакво развитие в конструктивната посока, готов бе само в краен случай да се откаже от някой свой абсурден кандидат.

Продемократичните хора в България, даващи си сметка, че най-добре е да има правителство ощев този парламент, разбраха или започнаха да разбират – не става дума за неудачните кандидати в проектокабинета на Слави, колкото и да са те – 2-3 негодници и още 5-6 негодни за постовете си.

Тези неудачни кандидати не са резултат от грешки в кадровия подбор. Те са системни и концептуални грешки. Грешки на арогантната самовлюбеност, на неспособността да се премине от шоуто в политиката, което избива в превръщане на политиката в шоу. Грешки на пълното политическо дилетантство. Грешки на тоталната липса на визия и стратегия. Грешки на единствената способност на СТ и тези край него – да са за всичко Против, без да знаят за какво са За.

Поради тази неподлежаща на обжалване присъда, с мандата на ИТН трябва да е свършено. Още повече след днешната фирмена свинщина на кандидата му за вътрешен министър.

Сега задачата – така я разбирам аз - е да се седне спешно и да се преговаря разумно за това – как да се осъществи Третият мандат.

Да седнат ИТН, БСП, ДСБ и ИСБГНИ.

Няма друг начин и не съществува друг път.

А Корнелия Нинова още не разбира какво се е случило, не схваща къде напред са отишли процесите и продължава като канарче и лапнишаранче да се надява, че като ИТН махнат и Плагиата, всичко ще цъфне и върже.

Скоро още някои от проектоминистрите на ИТН ще станат нетърпими и неподкрепими.

С кандидатите на ИТН е като в онзи виц – болният казал на лекаря: Докторе, където и да се пипна ме боли. А лекарят му отвърнал: Боли ви пръстът, с който се пипате, затова и където да се пипнете ви боли.

Можем да продължим да си казваме – когото и да посочи за кандидат СТ, все не става... Проблемът, обаче, не е в посочените, проблемът е в посочващия. Там ни е нещастието.

Корнелия Нинова не иска да го разбере. Или го разбира, но не ѝ изнася да си го признае.

Николай Слатински

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари