Нинова: Ще задържим мандата до приемане на актуализацията на бюджета

0
"Поканените на разговори партии не оценяват адекватно усилията на БСП за съставяне на правителство", каза лидерът на БСП
"Поканените на разговори партии не оценяват адекватно усилията на БСП за съставяне на правителство", каза лидерът на БСП Снимка: БГНЕС

"Поканените на разговори партии не оценяват адекватно усилията на БСП за съставяне на правителство"

Това заяви лидерът на столетницата Корнелия Нинова в свое изказване от трибуната на Народното събрание, предава NOVA.

„Особено сложен става този разговор след вчерашната позиция на „Демократична България” изобщо да не дойдат на разговори. Разбира се, днес ще изчакаме срещата с „Има такъв народ”. Ще чуем и тяхното мнение, но докато текат тези разговори, разбираме отговорността, която носим за състоянието на държавата и за това, което ще се случи в следващите месеци”, каза още лидерът на БСП.

БСП ще задържи мандата за съставяне на правителство „единствено и само”, за да бъде направена актуализация на бюджета, уточни тя. 

„След като не срещаме разбиране от т.нар „партии на протеста”, сме готови да задържим мандата единствено и само, за да направим тази актуализация на бюджета и да не оставяме държавата в хаос и хората без средства да посрещнат зимата”, каза Нинова. 

Лидерът на БСП обясни, че след като са получили мандата, полагат усилия да направят трайно мнозинство в парламента и редовен кабинет.

„С две цели - да има работещ парламент и това правителство да посрещне кризите, които връхлитат България. Втората цел - това трайно мнозинство и евентуално редовно правителство да започнат най-накрая истинската промяна на досегашния модел на управление, за което се обявявахме”, посочи тя. 

От БСП предложиха проект на решение на Народното събрание, като се надяват на разум и разбиране, за да се побърза с актуализацията на държавната сметка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари