Слави в интервю на запис за БНТ: Няма да подкрепим правителство на БСП

0
По-добре избори 2 в 1, коментира лидерът на ИТН
По-добре избори 2 в 1, коментира лидерът на ИТН Видео: БНТ

"Има такъв народ" няма да подкрепи правителство с мандата на БСП 

Това съобщи лидерът на партията Слави Трифонов в интервю на запис за БНТ.

Части от интервюто, планирано за излъчване към 20:30 ч., вече бяха показани в централната новинарска емисия на телевизията.

"Възпитанието изисква да се отиде на среща, но причините да не подкрепим БСП е, че имаме много големи различия - БСП е лява формация, БСП за нас е партия от статуквото, БСП не ни подкрепи, когато ние имахме възможността да съставим правителство", коментира Трифонов.

Той е на мнение, че ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, е по-добре те да се проведат заедно с президентските.

Само БСП и "Има такъв народ" нямат мнозинство в парламента, ами ако хипотетично предположим, че ги подкрепи ДПС - ще правим нова тройна коалиция ли? Христо Иванов вече съобщи, че няма да ги подкрепят. Оказва се, че отиваме на избори, добави Трифонов. Известният телевизионен водещ е на мнение, че ако има предсрочни парламентарни избори, е по-добре те да се проведат заедно с президентските.

Суверенът така е решил, че всъщност парламентът изглежда така, коментира Трифонов, според когото така, както изглежда българското общество, така изглежда и парламентът сега.

Според него е необходимо да има мъдрост, морал и смирение. Българските политици все още не са адекватни на това, което представляват желанията на суверена, посочи той.

Очаквайте подробности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари