Отложиха делото за убийството на таксиметровия шофьор в Николово

0
Експертиза отложи делото за 26 ноември
Експертиза отложи делото за 26 ноември Снимка: БГНЕС / Архив

Ненавреме представена на адвокатите експертиза отложи делото за убийството на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов, извършено на 14 март 2017 г. в село Николово.

На подсъдимата скамейка днес в Окръжния съд в Русезастанаха Николай В. и Деян Цв., срещу които обвинението е в грабеж, придружен с убийство.

В съдебната зала стана ясно, че психиатричната експертиза на един от свидетелите е била предадена на защитата в петък, 9 ноември, а това е трябвало да стане поне седмица преди заседанието. Нейното заключение трябва да покаже дали показанията на свидетеля могат да се ползвт като годно доказателство. Следващото заседание бе насрочено за 26 ноември.

Делото за жестокото убийство стартира през март т.г. по общия ред. Съдията не прие предложението на защитата на Николай за съкратено съдебно следствие, тъй като адвокатите на другия подсъдим не бяха съгласни. Те поискаха да се индивидуализират действията на всеки един от младежите в съизвършителството.

Според обвинението на 14 март м.г. към 4:00 часа от Русе в таксито на Валери се качили Николай и Деян, които по това време не са имали навършени 18 години. Преди това момчетата употребили алкохол и наркотици и решили да извършат грабеж. Снабдили се с два ножа и тиксо, за да сломят съпротивата на жертвата. Убийството е станало към 4:25 часа на улица „Христо Ботев“ в Николово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари