Разпитват свидетели по делото за убийството на таксиметров шофьор

0
Вдовицата и синът на убития Валери Спиридонов са в съдебната зала
Вдовицата и синът на убития Валери Спиридонов са в съдебната зала Снимка: БГНЕС / Архив

В Окръжния съд в Русе днес с разпит на свидетели продължи делото за убийството на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов, извършено на 14 март 2017 г. в русенското село Николово.

На подсъдимата скамейка застанаха 18-годишните Николай В. и Деян Цв., срещу които обвинението е в грабеж, придружен с убийство. В съдебната зала бяха и вдовицата и синът на убития – Лилия и Тони Спиридонови, пише Монитор.

Разпитът на един от свидетелите бе отложен, тъй като бе назначена психиатрична експертиза. Нейното заключение ще покаже дали момчето е в състояние да даде годни показания.

Делото за жестокото убийство стартира през март т.г. по общия ред. Съдията не прие предложението на защитата на Николай за съкратено съдебно следствие, тъй като адвокатите на другия подсъдим не бяха съгласни. Те поискаха да се индивидуализират действията на всеки един от младежите в съизвършителството. Разпитани бяха свидетели и вещи лица.

В деня на първото съдебно заседание около 100 таксиметрови шофьори от цялата страна се събраха пред Съдебната палата и поискаха справедлив процес.

На 14 март м.г. към 4,00 часа от Русе в таксито на Валери се качили Николай и Деян, които по това време са били непълнолетни. Според обвинението преди това момчетата употребили алкохол и наркотици и решили да извършат грабеж. Снабдили се с два ножа и тиксо, за да сломят съпротивата на жертвата. Убийството е станало към 4,25 часа на улица „Христо Ботев“ в Николово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари