Остра коалиционна критика срещу политиката на Меркел за бежанците

0
Лидерът на баварските консервативни християндемократи Хорст Зеехофер открито заяви несъгласието си
Лидерът на баварските консервативни християндемократи Хорст Зеехофер открито заяви несъгласието си

Политиката на германския канцлер Ангела Меркел спрямо бежанците беше подложена на остра критика от коалиционния партньор Християнсоциалния съюз.

Лидерът на баварските консервативни християндемократи Хорст Зеехофер открито заяви несъгласието си с решението на територията на федералната република да бъдат допуснати бежанците, идващи от Унгария.

Баварският министър-председател и лидер на ХСС подчерта, че влизащите от унгарска територия тълпи от бежанци, не е трябвало да бъдат допускани в Германия. Според него те е трябвало да бъдат регистрирани в Унгария. Това бе грешка, която ще ни тревожи дълго време.

Скоро ще се окажем в бедствено положение, от което трудно ще се излезе", е убеден Зеехофер в коментар за „Шпигел“.

Той допълва, че е поканил унгарския премиер Виктор Орбан за съвместно обсъждане на кризата.

Досега Бавария е приела две трети от бежанците от кризисните региони. Според очакванията до края на годината над 800 хиляди души, идващи от Близкия изток и Северна Африка, ще потърсят убежище в Германия.

Те трябва да припознаят германската култура, се включи в дискусията за бежанците и Едмунд Щойбер – един от най-авторитетните политици на ХСС и бивш министър-председател на Бавария.

Той е известен като яростен привърженик за въвеждане на строг контрол и режим на допускане на имигранти.

Според Щойбер идващите бежанци трябва да уважават и припознаят германската конституция, правовата държава, правата и свободите, разделението на държавата и църквата.

Политикът приканва всички кандидат-имигранти да развият разбиране за германската история и за историческата отговорност на федералната република към евреите – факт, който вероятно на арабските мюсюлмани трябва да бъде обясняван по-дълго, отколкото на един германец, твърди Щойбер.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари