Още области в страната преминават в жълтата Ковид зона

1

В нея попадат София-град, София-област, Перник, Враца, Пловдив, Разград, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич

Още области в страната преминават в жълтата зона по ниво на заболеваемост от COVID-19 на двуседмична база. Това показват днешните данни на Националния център по заразни и паразитни болести. В жълтата зона са областите София-град, София-област, Перник, Враца, Пловдив, Разград, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич. Останалите области са в зелената зона.

Заболеваемостта от коронавирусната инфекция на двуседмична база в страната е 129 на сто хиляди души население.

По данни от картата за епидемичната обстановка в страната, разделена на пет региона и указваща заетостта на болничните легла за пациенти, заразени с инфекцията, регионът, обхващащ областите София-град, София-област, Благоевград, Кюстендил, Перник, Враца, Монтана и Видин, е в етап едно. Останалите региони са в най-ниския етап - нула, като се очаква до дни два от тях също да преминат в етап едно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари