Още един бизнесмен алармира за проверки след участие в протест

0
След протеста на 2 септември във фирмата пристигнали едновременно проверяващи от 4 институции: данъчни, агенция "Митници", фонд "Земеделие" и Икономическа полиция
След протеста на 2 септември във фирмата пристигнали едновременно проверяващи от 4 институции: данъчни, агенция "Митници", фонд "Земеделие" и Икономическа полиция Снимка: Надежда Чипева, Капитал

Още един бизнесмен се оплака от проверки на няколко институции във фирмата му, след като властите са разбрали, че служители са участвали в протеста на 2 септември.

Това е винарната "Загрей" собственост на бившия депутат от НДСВ Йордан Костадинов, пише Дневник. 

"Дневник" се свърза с Костадинов за коментар.

Фирмен бус пътувал от винарната в Пловдивско към София, за да участват 6-7 души от служителите в протеста на 2 септември. "Във фирмата не се говори за политика и не знам колко точно души са били", поясни пред "Дневник" Костадинов. По пътя бусът е спрян за проверка от органите на реда, записани са имената на работниците, след което са продължили към София.

Вчера - 4 септември, в дружеството пристигнали едновременно проверяващи от 4 институции: данъчни, агенция "Митници", фонд "Земеделие" и Икономическа полиция. Проверката продължила през целия ден и приключила без за установи нарушения, разказа собственикът. Той добави, че проверката не е затруднила работата на дружеството, която продължила както е обичайно, но зададе въпроса кой е този човек, който има власт да координира проверките на четири институции. Според него, ако няма нарушение, проверяващите дължат обяснение какъв е поводът за тази многостранна проверка.

По същата схема институциите в петък подложиха на масирана проверка веригата за търговия с детски играчки "Хиполенд" след като собственикът ѝ се изказа критично към действията на МВР на протестите в профила на компанията във "Фейсбук".

В телевизионно интервю днес министърът на труда Деница Сачева увери, че проверките на компании, чиито служители участват в протестите, са съвпадение, което е било възприето негативно от министрите. 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари