Още 6 души от дома за възрастни хора в Русе са излекувани от COVID-19

0
С тях преборилите коронавируса стават 16
С тях преборилите коронавируса стават 16 Снимка: iStock / архив

Шест жени на възраст между 78 и 82 години от дом за стари хора „Възраждане“ са сред новоизлекуваните 16 пациенти от COVID-19 за изминалото денонощие.

Поради това, че те са били без оплаквания не са били хоспитализирани, а са били поставени под изолация във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе. Всички те са с два отрицателни резултата от PCR изследване. Така общият брой на излекуваните от дома вече достигна 16 души, като 11 от тях са негови обитатели.

Припомняме, че общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение е 92-ма души, от които 83-ма обитатели и девет души персонал. От персонала на болнично лечение остава само 63-годишната жена, работеща в социалната институция като трудотерапевт, а под домашна изолация са други трима души – една от санитарките, както и социалният работник и социалният асистент.

От обитателите на дома 22-ма души все още остават на болнично лечение. 17 от тях са в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, трима в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, а други двама в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Останалите са във вила „Липник“, както и на 4-тия етаж в социалното заведение. Други четирима души, които са били в домашен отпуск и са без оплаквания, остават под домашна изолация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари