Осъдиха на доживотен затвор мъж от Севлиево, убил 2-годишното си дете

17
Даниел трябва да плати и 110 000 лева на майката и сестрата на момиченцето
Даниел трябва да плати и 110 000 лева на майката и сестрата на момиченцето Снимка: Личен архив

Присъдата на 42-годишния Даниел М. е подписана с особено мнение от председателя на състава и от един от съдебните заседатели

Габровският окръжен съд призна за виновен и наложи доживотен затвор на 42-годишния Даниел М. от Севлиево, който през февруари миналата година уби 2-годишната си дъщеричка.

Трагедията се разигра на 4 февруари 2021 г. в къщата на семейството в центъра на Севлиево. След като няколко пъти е намушкал с нож момиченцето, бащата си нанесе порезни рани по китките и глезените. Веднага бе откаран в габровската болница, но лекарите установиха, че нараняванията са повърхностни и мъжът бе транспортиран в психиатрията.

По време на делото стана ясно, че две седмици преди убийството, бащата, който е работил като портиер към охранителна фирма без право на оръжие, е получил психически срив и бил настанен в психиатричната болница в града. След семейната трагедия лекарите от клиниката посочиха, че няма данни да е психично болен. Състоянието на Даниел М. трябваше да изясни петорната психиатрична и психологична експертиза, която беше изготвена в досъдебната фаза. Заключението на вещите лица беше представено в съда, като свидетелски показания дадоха и лекарите от психиатрията в Севлиево, припомни Dir.bg.

След преценка на събраните по делото доказателства магистратите признаха бащата за виновен в това, че умишлено умъртвил 2-годишната си рождена дъщеря, която се е намирала в безпомощно състояние.

Съдът уважи изцяло предявените от майката и сестрата на убитото дете граждански искове, като постанови Даниел М. да им заплати обезщетение за причинени от деянието неимуществени вреди в размер на общо 110 000 лева.

Присъдата обаче бе подписана с особено мнение от председателя на състава и от един от съдебните заседатели, които считат, че на подсъдимия трябва да се наложи наказание от 20 години лишаване от свобода, а не доживотен затвор.

Решението на Окръжния съд в Габрово не е окончателно. То подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд - Велико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Роро
    Такива директно на електрическия стол а не цял живот държавата да ги храни в затворите
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари