Опитът да бъда отровен с кафе беше аматьорски

0
Спаси ме факта, че изпих само глътка
Спаси ме факта, че изпих само глътка Снимка: БГНЕС

"Опитът да бъда отровен с кафе в президенството през 1992 г. беше аматьорски. Спаси ме факта, че изпих само глътка", разказа в студиото на "Събуди се" по NOVA бившият шеф на разузнаването ген. Бриго Аспарухов.

Следствието и досега не е дало отговор кой е направил опит да отстрани разузнавач номер 1, но той е убеден, че е резултат на вътрешни политически сили. В кафето е имало силно приспивателно и веществото тетрахлорметан, което действа на черния дроб и жертвата умира от тежък хепатит. Спасил се е с много силни лекарства, взема ги и до днес.

Ген Аспарухов е скептичен, че Русия стои в дъното на отравянето на руския разузнавач, а по-късно английски шпионин Скрипал във Великобритания. "Защо й е да си оставя визитната картичка? Не виждам логика.  А и обвинението, че това е руска акция на отмъщение дойде много бързо. На какво се основават техните твърдения?  На практика този човек и дъщеря му станаха за втори път жертви, този път на интересите на Великобритания и Русия", каза той.

Ген. Аспарухов не счита, че ситуацията ще ескалира и ще дойте време за нова студена война, но размяната на шамари ще продължи. "Естествено, че НАТО ще подкрепи тезата на Англия. Русия е голям залък за НАТО и там използват всеки повод за атака", смята бившият разузнавач.

Той разказа за срещата си с двойния агент Гордиенко в Лондон, на която го завел човек от МИ6. Аспарухов не бил очарован. Накрая и двамата стигнали до извода, че всеки се възползва от предателите, но предателя си е предател.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари