Бойко Ноев: Покушението срещу Гебрев може да се счита за опит за масово убийство!

0
Моето очакване е да се появят нови имена на руски граждани, които са присъствали в България
Моето очакване е да се появят нови имена на руски граждани, които са присъствали в България Снимка: БГНЕС

„Според българските закони, собственикът върху едно АД е този, който държи акциите и който е вписан в книгата на акционерите. По тези параметри собственикът на "Дунарит" е Емилиян Гебрев. Това е! Покушението не е само срещу Гебрев, а срещу сина му и икономическия му директор, което може да се счита за опит за масово убийство".

Това каза днес пред БНР Бойко Ноев - бивш министър на отбраната и бивш посланик на България в НАТО.

"Ясно е досега, че това не е случайно. Ясно е, че и в случая при Гебрев, и в случая във Великобритания участват едни и същи лица. Ясно е че отровата, която е била използвана, е от едно семейство", добави Ноев в предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт".

"Моето очакване е тази или следващата седмица в публичното пространство да се появят нови имена на руски граждани, които са присъствали в България. Разследващите във Великобритания, които сериозно се грижат по този въпрос, се установили, че има поне още едно лице, което идвало в България две седмици преди да бъде отровен Гебрев.

Това съвпада с взривовете в заводите в Сопот. През март и април 2015 година в Сопот има два пъти мощни производствени аварии - два взрива. Това съвпада с пребиването на това лице. Сопотската площадка е изцяло държавна собственост. Очевидно има много обстоятелства и факти, които навеждат на мисълта, че представители или хора, свързани по някакъв начин с Русия, участват в едни дейности в България, които са насочени против българската оръжейна индустрия.

Откакто министър е Караниколов се наблюдава пробив в българските позиции по въпроса за лицевите. Има един стар спор между България и Русия - руснаците твърдят, че военното производство в България се извършва по техни лицензии, което не е вярно. Всички български правителства досега са отхвърляли тази теза. За първи път, това правителство, под ръководството на Министерство на икономиката и в частност Караниколов прави пробив в тази българска позиция".

В предаването академик Стефан Воденичаров заяви, че е притеснен от ставащото в "Дунарит" и неизяснената собственост на завода.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари