Окръжният съд в Русе остави обвиняем за разпространение на наркотици в ареста

0
Определението на Окръжен съд – Русе може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок
Определението на Окръжен съд – Русе може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок Снимка: Dunavmost

Окръжен съд – Русе остави без уважение молбата на В. Б. за изменение на наложената му мярка за неотклонение от задържане под стража в по-лека.

Срещу 46-годишния мъж се води досъдебно производство за извършено престъпление, за това, че на 28.05.2019 год. в гр. София по пътя гр. София - гр. Русе и в гр. Русе, в съучастие като съизвършител с Н. А., без надлежно разрешение е държал с цел разпространение високо рисково наркотично вещество, което престъпление е било извършено в условията на опасен рецидив.

Окръжният съд, като взе предвид данните по делото, прецени, че към настоящия момент не са налице нови обстоятелства, които да налагат изменение на първоначално взетата мярка за неотклонение. Същата се явява единствената адекватна такава с оглед конкретната тежест на повдигнатото обвинение и личността на привлеченото към наказателна отговорност лице.

В определението си съдът отбелязва, че събраните до момента доказателства в тяхната съвкупност и в съчетанието им имат достатъчна доказателствена стойност отново да се направи обоснованото предположение, че В. Б. е осъществил от обективна и субективна страна състава на визираното по-горе престъпление, а изменение на вече взетата мярка за неотклонение задържане под стража в по-лека би довело до затрудняване на разследването, намиращо се в напредналата си фаза.

Определението на Окръжен съдРусе може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари