Трима обвиняеми за разпространение на наркотици остават в ареста

3
Обвиняемите по три различни дела, но и тримата разследвани за държане на наркотични вещества с цел разпространение, остават за постоянно в ареста, реши днес Окръжен съд – Русе
Обвиняемите по три различни дела, но и тримата разследвани за държане на наркотични вещества с цел разпространение, остават за постоянно в ареста, реши днес Окръжен съд – Русе Снимка: БГНЕС / Архив

Обвиняемите по три различни дела, но и тримата разследвани за държане на наркотични вещества с цел разпространение, остават за постоянно в ареста, реши днес Окръжен съд – Русе

Първите две дела са образувани по искания на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 34-годишния В. Н. и 31-годишния Е. Я. И на двамата с постановления от 04.06.2020 г. са повдигнати обвинения за това, че в условията на продължавано престъпление са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Окръжен съдРусе, след като съобрази всички събрани до настоящия момент доказателства по всяко едно от делата, счете, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили вменените им деяния, както и, че е налице реална опасност лицата да извършат други престъпления.

Инициатор на третото дело е самият обвиняем - 25-годишният С. Ч., който поиска от съда да му бъде изменена мярката за неотклонение от задържане под стража в по-лека. Същият е в ареста от м.януари, когато е привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода 17-18.01.2020, в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление, на два пъти, без надлежно разрешително придобил и държал с цел разпространение марихуана и метамфетамин с общо тегло 12 гр., от които на 17.01.2020 г. разпространил чрез продажба на Г. И. и на 18.01.2020 г. - на И. И.

Съдебният състав счете, че мярката за неотклонение, взета по отношение на С. Ч., съответства на тежестта на обвинението и личността на обвиняемия. Според съда към настоящия момент не е налице промяна в обстоятелствата, които да налагат изменението й в по-лека, поради което молбата на С. Ч. бе оставена без уважение.  

И тримата обвиняеми са осъждани. Престъпленията, в които са обвинени, са тежки умишлени по смисъла на закона и за тях се предвиждат наказания лишаване от свобода от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Определенията на Окръжен съдРусе могат да бъдат обжалвани или протестирани в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари