Окончателно: ДНСК спира строителството на "Златен век"

0
От "Артекс" претендират, че разрешението им за строеж има валидност до 2022 г.
От "Артекс" претендират, че разрешението им за строеж има валидност до 2022 г. Снимка: БТА

От "Артекс" претендират, че разрешението им за строеж има валидност до 2022 г.

Спираме строежа на "Златен век" поради изтекло разрешение за строеж. Това съобщи началникът на ДНСК Влади Калинов на пресконференция в МРРБ.

Разрешението за строеж е изтекло още през януари 2020 година. "Артекс" претендира, че разрешението им за строеж има валидност до 2022 г. Текстът в закона обаче говори нещо съвсем различно, обясни Калинов.

По думите му, през годините "Артекс" е получавала подкрепата на държавата чрез промени в законодателсното в полза на строителната фирма. Столичната община също е подкрепяла "Артекс", каза Влади Калинов. Той допълни, че становището на ДНСК е категорично и ясно.

Преди повече от месец Върховният административен съд окончателно отмени акта на ДНСК, с който строителството на сградата бе спряно. Тази сутрин пък служители на строителната компания "Артекс Инженеринг" излязоха на протест пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Те обясниха, че протестират, защото искат да завършат сградата, както и "cтaбилнa и прeдcкaзуeмa бизнec cрeдa, ocнoвaнa нa принципитe нa прaвoвaтa държaвa".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари