Общинските съветници упълномощиха кмета на Русе да подпише споразумение за "Дунав мост" 3

0
За мен моментът е исторически, заяви Пенчо Милков
За мен моментът е исторически, заяви Пенчо Милков Видео: Русе Медиа

За мен моментът е исторически, заяви Пенчо Милков

На извънредно заседание на Общинския съвет днес съветниците упълномощиха кмета Пенчо Милков да подпише споразумение за многостранно сътрудничество за реализацията на "Дунав мост" 3 при Русе - Гюргево. Решението бе взето единодушно от присъстващите 45 души.

На сесията Милков обясни, че най-после има реални действия по темата, след като отдавна се говори по темата. Много активно участие имат служебният министър на транспорта Христо Алексиев и българският посланик в Румъния Радко Влайков, като транспортното министерство вече има изготвен и текст на споразумение. В рамките на междудържавните отношения общините Русе и Гюргево трябва да сключат споразумение с държавните институции.

За мен моментът е исторически, защото дефинира мястото на третия мост при Русе от петте варианта. За Русе задълженията са да се съобразява бъдещото развитие на града като устройствени планове и строителство с бъдещото съоръжение“, каза Пенчо Милков, предава Русе Медиа.

Споразумението е с участието на Министерството на транспорта и съобщенията, Национална компания железопътна инфраструктура, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ и е продиктувано от факта, че МТС е съ-бенефициер по Споразумение за отпускане на безвъзмездни средства по линия на Механизма за свързване на Европа (МСЕ), сектор „Транспорт“ 2021-2027 г. В него са посочени и други важни проекти за Русе – бъдещата магистрала Русе-Велико Търново, интермодалният терминал, развитие на жп възела Русе и др.

Представител на Община Русе за участие в работната група, която ще реализира проекта, ще бъде зам.-кметът по строителството Магдалина Илиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Мирослав
    То оня простак "просто Киро" обеща 6 моста ако не си спомняте. Истината е, че каквото и да подписват тия шушляци ако днес стартират с първа копка, то след 20 години няма да е завършен.....Това са фактите, може и да им се иска мост но няма как да го изградят.
  • 6
    1
    русенец
    МОСТА ТРЯБВА ДА Е НА ЗАПАД ОТ РУСЕ, НЕ ИСКАМЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ТИРОВЕ ДА ВЛИЗАТ В ГРАДА!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари