Упълномощават Пенчо Милков да подпише споразумение за втори мост между Русе и Гюргево

0
Това ще се случи на извънредно заседание на Общинския съвет утре
Това ще се случи на извънредно заседание на Общинския съвет утре Снимка: Община Русе

Това ще се случи на извънредно заседание на Общинския съвет утре

На извънредно заседание на Общинския съвет този четвъртък (1 декември) ще се гласува упълномощаването на кмета Пенчо Милков да подпише споразумение за многостранно сътрудничество за реализацията на „Дунав мост 3 при РусеГюргево“.

Предложението идва от вицепремиера по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев. Към него е приложен и проект на самото споразумение. Действието е в продължение на проведената съвместна среща между Община Русе, Министерството на транспорта и съобщенията, Национална компания железопътна инфраструктура, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“, и е продиктувано от факта, че МТС е съ-бенефициер по Споразумение за отпускане на безвъзмездни средства по линия на Механизма за свързване на Европа (МСЕ), сектор „Транспорт“ 2021-2027 г., уточниха от Община Русе.

Основен приоритет в управлението на общината през този мандат е подобряването транспортната свързаност на Русе, както с останалата част на държавата, така и с Европа и останалия свят. В тази връзка инициирахме редица дискусии и срещи както за изграждането на магистралата Русе – Велико Търново, така и за реализиране на втори мост над река Дунав при Русе. Благодарение на положените усилия в тази насока, има реална възможност третият мост над река Дунав в българския участък на реката да бъде изграден именно в нашата община, въпреки голямата конкуренция, създадена от другите дунавски общини в България.“, заяви Пенчо Милков.

С изграждането на втори мост над река Дунав при Русе ще се създадат възможности за подобряване обслужването на границата и разрешаване проблема с трафика на тежкотоварни автомобили.

Освен упълномощаването на кмета, този четвъртък ще се гласува и одобряването на представител на Община Русе за участие в работната група, която ще реализира проекта. Като такъв е посочен зам.-кметът Магдалина Илиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    13
    сащ са сатанисти
    Истината за тови втори мост е, че ще бъде използван от сащниците да транспортират сащническа военна техника по този мост! А мостът няма да се плати от сатанистите от сащ, а България ще финансира това съоръжение, за да се използва за пренос на оръжие от сатанистите от сащ! По този начин България ще продължи да затъва, докато сатанистите от сащ ще продължат да разпалват военни конфликти, но вече край Балканите, както сатанистите от сащ разнищиха Близкия изток и убиха десетки милиони мирни граждани, но им източват петрола и до ден днешен! Защо не се споменава факта, че синът на сащническия сатанистки президент - джо бидон и в момента изпомпва петрол от усрайна?!
  • 8
    12
    русенец
    МОСТА ТРЯБВА ДА Е НА ЗАПАД ОТ РУСЕ, НЕ ИСКАМЕ ТИРОВЕТЕ ДА ВЛИЗАТ В ГРАДА!!!
  • 2
    11
    До 5
    Най-хубавото на Русе е табелата за Варна. Нагоре, като караш към "Джъмбо", има такава.
  • 5
    10
    Гост
    До 7: С нашите пачки, даскале, с нашите, от нашите данъци.
  • 3
    9
    razgonen nerez нисовски
    На вашият кмет всичко хубаво му е в бъдеще време и в стил братя дайте да дадем. Само разврата, разкопаните улици и селфитата са му в реално време. Е верно сложи лед улично осветление (най-вероятно китайско) щото на улицата на млечна кухня не изкара много. Но пък може и мръсният въздух и финни прахови частици да не му понасят ( на осветлението де) Иначе очакваме местните избори, битката на титаните от червен най-червен чугун се очаква да са кандидатите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари