Общината закрива 14 стоянки за таксита в Русе

1
След извършен оглед се установило, че не всички стоянки се ползват или е завишен броят на местата им
След извършен оглед се установило, че не всички стоянки се ползват или е завишен броят на местата им

Да бъдат закрити 14 автостоянки за таксита предлага Общината.

Докладната записка ще бъде разгледана от Общинския съвет на редовната сесия на 19 юли.

Таксиметровите стоянки на територията на града са актуализирани няколкократно през 2008 г. и 2009 г., съобразно използваемостта им и са 50 с общо 219 места. От ежедневната им експлоатация и от наложени промени в организацията на движение на някои места от главната улична мрежа, отново се налага актуализиране и промяна в броя на стоянките и броя места, е записано в докладната записка. След извършен оглед се установило, че не всички стоянки се ползват или е завишен броят на местата им.

Такива са: на ул. „Чипровци“ преди кафе „Жорела“, на ул. „Доростол“ след сп. „Бр. Миладинови“, на бул. „Скобелев“ след сп. МГ „Баба Тонка“, при ПП „Успех“, на Гара Разпределителна, на ул. „Воден", на ул. „Дебър“.  От друга страна пък поради завишения интерес от страна на ползващите таксиметровите услуги, е предложено разкриването на  нови места на ул. „Славянска“, ул. „Николаевска“, ул. „Атанас Буров“ и бул. „Придунавски“. Тези корекции са обсъдени и уточнени с представители на по-големите таксиметрови фирми, ползватели на стоянките. Взети са под внимание и техни предложения, относно местоположението на някои от тях. 

Целта е избягване струпването на чакащи коли в повече от регламентираните бройки, което ограничава местата за паркиране,  увеличаване видимостта в районите на кръстовищата и избягване на задръстванията. В резултат на това се очаква подобряване безопасността на движението по улиците, особено в районите на автобусните спирки.

Предложенията са разгледани и на заседания на Комисията по организация и безопасност на движението, като окончателният им вариант е приет на заседанието, проведено на 11 март .

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари