Близо 50 пожара са избухнали за денонощие в Гърция

0
Гръцките власти да обявиха началото на сезона на горските пожари от 15 април
Гръцките власти да обявиха началото на сезона на горските пожари от 15 април Снимка: АП / БТА

Гръцките власти да обявиха началото на сезона на горските пожари от 15 април

Общо 49 селскостопански и горски пожара са избухнали в Гърция вчера, съобщи гръцкото издание „Катимерини“. Според изявление на гръцката противопожарна служба 44 от пожарите са загасени бързо.

Местните следствени служби, заедно със силите на Дирекцията за реагиране при палежи, разследват причините за пожарите. Движението е бил ограничено в няколко горски района в Гърция, включително на остров Крит и полуостров Пелопонес заради силни ветрове и повишен риск от пожари.

Гръцката противопожарна служба призовава всички граждани да бъдат внимателни и при случай на пожар да следват инструкциите за сигурност на компетентните власти.

Необичайно високите температури, слабите валежи и силните ветрове накараха гръцките власти да обявят началото на сезона на горските пожари от 15 април. Това е най-ранната дата, от която Гърция започва да прилага мерките за предотвратяване на пожари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари