Община Русе ще разположи 15 съда за строителни отпадъци в града

0
Русенци могат да изберат локациите им до 23 май
Русенци могат да изберат локациите им до 23 май

Русенци могат да изберат локациите им до 23 май

15 контейнера за строителни отпадъци (лифтдъмпери) ще разположи Община Русе в града.

Дейностите са в изпълнение на проекта “Мерки за подобряване управлението на отпадъците в общините Русе, Тутракан, Сливо поле и Ветово" по Програма „Опазване на околната среда и климатичните промени (ООСКП)“, финансов механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИК) 2014-2021 г., с програмен оператор Министерството на околната среда и водите.

10 от новите контейнери ще са с вместимост 4 м³, а останалите 5 с 5,5 м³, и ще бъдат разположени във всеки от петте района “Възраждане”, “Дружба-Чародейка”, “Здравец-Родина” и Централен. Община Русе предоставя възможност на гражданите чрез АНКЕТА да изберат измежду няколко възможни локации за позиционирането им, като тя ще бъде достъпна за гражданите до 23 май.

Общината ще организира пролетна и есенна кампания за безплатно извозване на строителни отпадъци, генерирани от строителни дейности и ремонти в домовете, а датите ще бъдат предварително обявени на русенци.

Освен контейнери за строителни отпадъци, в изпълнение на проекта ще бъдат изградени и 5 мобилни центъра за разделно събиране на отпадъци в Русе, а по-малки съдове за разделно събиране вече са разположени в административните сгради на територията на общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Лилит
    Приветствам решенето на общинаРусе! Хората имат нужда от него.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари