Община Русе санкционира фирмата по чистотата заради препълнените кошчета

5
Димитър Недев: Общината плаща само за свършена работа според условията на договора
Димитър Недев: Общината плаща само за свършена работа според условията на договора

Община Русе е санкционирала фирмата по чистотата, която има договор за поддръжка на кошчетата в централна градска част, съобщи зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев

„Ние неколкократно сме ги сигнализирали, редовно рано сутрин и късно вечер обикаляме. Преди два дни имахме също такъв случай на необслужени кошчета в късната част на деня, където формално камионът беше минал и не си беше свършил работата. Съответно още същата вечер се обадихме на управителя, че на фирмата за този ден няма да ѝ бъде заплатена тази дейност“, обясни Недев, цитиран от Русе Медиа.

Той бе категоричен, че общината плаща само за свършена работа според условията на договора. В противен случай има санкции.

Има случаи, когато работниците по чистотата се изхитряват и камионите само минават през точките за обслужване, без да вършат реална дейност. Джипиесът на превозното средство отчита, че маршрутът е изпълнен, но боклуците си стоят.

„Затова правим допълнителен контрол с наши служители, които не ги познават, така че да имаме по-пълна информация за състоянието“, казва зам.-кметът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари