Ню Йорк забранява добива на биткойн

0
Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (ВТС) в щата
Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (ВТС) в щата

Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (ВТС) в щата

Във вторник Кати Хочул подписа закон, който ще забрани добива на повечето криптовалути, информира CryptoDnes.bg.

Законодателството въвежда двугодишна забрана за издаване на нови или подновяване на съществуващи разрешителни за извършване на добив на криптовалути, захранвани с изкопаеми горива (Proof-of-Work).

В изявление, Хочул заяви, че иска Ню Йорк да остане „център на финансовите иновации“, но също така подчерта необходимостта да се отговори на нарастващите опасения относно въздействието на добивната индустрия върху околната среда.

Според информацията законът налага само временна, двугодишна забрана. Ако дадена фирма не използва възобновяеми енергийни източници, тя няма да може да продължи да работи в щата.

Законопроектът беше приет от Сената на щата Ню Йорк по-рано през юни тази година, но губернаторът Хочул досега се въздържаше да го подпише поради неформалния натиск от страна на индустрията.

Ню Йорк се превърна в популярен избор за миньорите в САЩ поради евтината си хидроенергия и неизползваните въглищни електроцентрали, които могат да бъдат пренасочени към огромни минни стопанства.

Според информацията базираните в Ню Йорк добивни компании са отговаряли за приблизително една пета от хашрейта за добив на ВТС в Америка към края на миналата година. Оттогава обаче процентът на е спаднал значително в резултат на забраната.

В допълнение към спирането на подновяването на съществуващите разрешителни за добив, новият закон също така ще попречи на и на заявленията, които са в процес на разглеждане в момента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари