Не виждам подкрепа!

1
Хората са по-склонни да гласуват за нещо в тъмна стаичка, но като трябва да защитят нещо на площада - не са склонни да рискуват времето си
Хората са по-склонни да гласуват за нещо в тъмна стаичка, но като трябва да защитят нещо на площада - не са склонни да рискуват времето си

"Не виждам някаква огромна подкрепа от хората. Основно сме аз, журналистите и Йоло Денев."

Така шоуменът Слави Трифонов отговори на въпрос дали усеща подкрепа от хората, гласували на референдума, иницииран от екипа му. Вчера, за трети пореден ден, той изразява гражданската си позиция пред Народното събрание.

"Не казвам, че това не е добре, не виждам хората много да търсят своите искания. Аз съм тук, защото смятам, че така е справедливо, другите хора - всеки да отговаря за себе си", добави още той.

По думите му хората са по-склонни да гласуват за нещо в тъмна стаичка, но като трябва да защитят нещо на площада - не са склонни да рискуват времето си. "Аз отговарям само за себе си", добави Трифонов.  За трети пореден ден той и сценаристите му бяха пред Народното събрание на протест в подкрепа на провелия се референдум. На протеста вчера шоуменът се съгласи, че при варианта „мажоритарна система с абсолютно мнозинство в два тура ГЕРБ има най-голяма изгода.

По-рано вчера, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че първият законопроект, който ще бъде внесен от партията, в началото на другата седмица, ще бъде законопроектът за мажоритарната система.

На протеста Трифонов заяви, че не е доволен от този отговор, защото хората са изразили желание и за намаляване на субсидията. "Може да бъде решено от НС за 5 минути, не знам защо продължават упорито да си гласуват 11 лева на глас, при положение, че хората казаха, че искат по-ниски субсидии", обърна се той към депутатите. Според него това е изключително нагло.

Той призна, че се е сблъскал с невъобразими трудности, за да не се чуе волята на народа. „2,5 млн. българи се произнесоха, а тези хора продължават да не се интересуват от този глас. Това много ме вбесява“, каза Трифонов. "Искам пряка демокрация", заяви той.

Източник: Faktor.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари