Напрежението между България и РСМ: Готви ли се блокада за честванията на Гоце Делчев?

0
Предстои разговор между българския и македонския премиери за това как ще бъде проведено поклонението на 4 февруари, заяви Николай Милков
Предстои разговор между българския и македонския премиери за това как ще бъде проведено поклонението на 4 февруари, заяви Николай Милков Видео: bTV

Предстои разговор между българския и македонския премиери за това как ще бъде проведено поклонението на 4 февруари

Българските власти реагираха след информация, че се готвят блокади в Северна Македония за честванията на Гоце Делчев.

В социалните мрежи се появиха призиви с жива сила и налична техника да бъде блокиран пътят към Скопие за Българите, които искат да отдадат да отбележат годишнината от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари, информира bTV.

Информацията коментира служебният външен министър Николай Милков. Той анонсира разговор, който предстои между българския министър председател и македонския му колега не само за тези призиви в социалните мрежи, а изобщо за това как ще бъде проведено честването.

Към момента ключово е гарантирането на сигурността и на спокойствието на българите там и осигуряването на безпрепятствено поклонение. Ние искаме да постигнем е деескалация на ситуацията и не бягаме от диалог“, заяви Милков.

По думите му от македонските власти ще се изиска с нота да бъде осигурен достъп на хората, които пътуват за отбелязването на годишнината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари