Напрежение и километрични опашки в КАТ

0
Напрежение и километрични опашки в КАТ
Видео: Нова Телевизия

Напрежение и километрични опашки в КАТ са подложени русенци, които искат да регистрират автомобилите си. Служителите на КАТ едва издържат на натоварването, а частни регистратори допълнително създават напрежение и регистрират по 20 коли на ден.

Единственото регламентирано място, на което може да се регистрира автомобил, е КАТ. Но вече месец секторът е поел изцяло чиновническата работа на служители на фирма „Безконтактни мултиплексорни вериги“, по-известна като БМВ. Оттогава хаосът в КАТ Русе е пълен.

За да регистрирате автомобил, трябва да преминете три пункта - отпечатване на куп заявления, проверка на изправността на автомобила и регистрацията му. Едва тогава се сдобивате с така желания номер. Идва най-тежкия момент. За да стигнете до последното гише, следва битка с посредниците – тоест, хората, които регистрират едновременно по 20 коли на ден.

Ядосани граждани разказаха, че докато чакат дни наред, много често лицата на опашката са едни и същи. Гражданите недоумяват защо чакат цяла седмица за платената услуга.

От КАТ разказаха, че днес обслужват хора със заявление от преди няколко дни. Богомил е в двора на КАТ вече седмица.

„Абсолютно безобразие. От понеделник съм тръгнал. Сряда идвах, червъртък си взех регистрация, днес чаках сутринта. На обяд казаха, че няма номера. Един автомобил, който съм го купил за 400 лева, сега съм номер 373 за регистрация, обясни Богомил.

За частните регистратори причините са в малкия брой служители. Проблемът с тези хора съществува с години. Анархията може да се оправи само чрез промяна в закона коментира полицай.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари