Наказват организаторите на концерта на площада в Габрово

0
Костадин Ангелов изрази изумлението си от решението по този начин да се нарушат противоепидемичните мерки
Костадин Ангелов изрази изумлението си от решението по този начин да се нарушат противоепидемичните мерки Снимка: БГНЕС

Здравните власти ще санкционират организаторите на концерта на площада в Габрово вечерта на 30 декември, заяви здравният министър Костадин Ангелов

Той изрази изумлението си от решението по този начин да се нарушат противоепидемичните мерки, когато страната е в частичен локдаун.

"Концерт на центъра на града! Сигурно ще бъде наложена санкция на организаторите на това събитие. Аз лично за себе си не мога да намеря логиката в организирането на това мероприятие. Разбирам желанието на всички да се събират, да посрещнат новата година заедно, няма нищо лошо в това. Едва ли има заповед или забрана, която може да попречи на човек да съпреживее тази радост, да се събере или да се напие.", коментира здравният министър и подчерта, че РЗИ ще се задействат по въпроса.

Той не подмина и размяната на реплики по повод несъгласието му да бъдат отворени ресторантите към хотелите и след полунощ на 31 декември. От бранша изказаха недоволство, след като идеята за отварянето на хотелските ресторанти за празника дойде от вицепремиера Марияна Николова.

"Имаше една полемика, свързана с ресторантите в хотелите и едно обвинение, отправено към мен, по отношение на морала и по отношение на това, че трябва да направим нещо повече по отношение на средства и изплащане на компенсации. Думите "морал" и "пари" - между тях не можа да сложа знак за равенство. Ние ще водим битката за живота на всеки български гражданин", отговори Костадин Ангелов на упрека.

И се аргументира: "Защото жертвите на COVID приближават 8 хил. души от началото на епидемията. В живота на един лекар той почти не си спомня хората, на които е помогнал, но цял живот не може да забрави хората, които е загубил", призна още здравният министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари