Наградите "Грами" – обвинени в корупция

0
Изпълнителите критикуват процеса по номинациите в липса на прозрачност
Изпълнителите критикуват процеса по номинациите в липса на прозрачност Снимка: БГНЕС

Американската певица Холзи се присъедини към списъка с артисти, уличили звукозаписната академия, раздаваща наградите „Грами“, в корупция

След като миналата седмица срещу тях възроптяха The Weekend, Джъстин Бийбър, Дрейк, Елтън Джон, Кид Куди и Чарли Пут, сега 26-годишната изпълнителка, която също беше пренебрегната от битката за престижните отличия, критикува процеса по номинациите в липса на прозрачност, предава Монитор.

„Мислех си и ми се искаше да подбера внимателно думите си, защото много хора изразиха съчувствието си към мен след номинациите за „Грами“… „Грами“-те са неуловим процес. Често може да става въпрос за частни спектакли зад кулисите, познаване на правилните хора, ръкостискания и подкупи, които могат да бъдат достатъчно двусмислени, за да минат като „не подкупи“, написа тя в Инстаграм.

Холзи е била двукратно номинирана за „Грами“ – за най-добро поп дуетно / групово изпълнение и албум на годината за проекти, в които е участвала. Никога обаче не е получавала шанс за статуетка заради собственото си творчество, включващо достойния за „Грами“ албум Manic, както и хита номер от него Without Me.

Припомняме, че недоволствата към Академията започнаха след изненадващото изключване на The Weekend от списъка с номинираните. Самият изпълнител, който е носител на 3 наградиГрами“, изказа нескритото си възмущение от звукозаписната академия в социалните мрежи.

"Наградите „Грами“ остават корумпирани. Дължите прозрачност на мен, моите фенове и индустрията...", написа тогава The Weeknd в Туитър.

Любопитна ситуация беше и случаят с Джъстин Бийбър, който закова четири номинации, но въпреки това също критикува решенията на академията. Той заяви, че е "поласкан", но музиката от петия му студиен албум Changes погрешно е разглеждана като поп, вместо като ритъм енд блус (R&B).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари