Трима японски министри подадоха оставка заради обвинения в корупция

0
Скандалът е свързан с обвинения и корупция в размер на 500 милиона йени (3,4 милиона долара)
Скандалът е свързан с обвинения и корупция в размер на 500 милиона йени (3,4 милиона долара) Снимка: ЕПА / БГНЕС

Скандалът е свързан с обвинения и корупция в размер на 500 милиона йени (3,4 милиона долара)

Трима японски министри подадоха оставки заради голям корупционен скандал в управляващата партия. Скандалът е свързан с обвинения и рушвети за 500 милиона йени (3,4 милиона долара) в рамките на Либералдемократическата партия, която управлява третата по големина икономика в света почти без прекъсване от десетилетия.

Подалите оставки са министърът на икономиката и промишлеността Ясутоши Нишимура, министърът на вътрешните работи Джунджи Сузуки и министърът на земеделието Ичиро Мияшита, предаде NOVA.

Твърди се, че рушветите са отишли при членове на партията, които са надвишили квотите си за продажба на билети за партийни събития за набиране на средства. „Ако продавате повече билети, отколкото сте длъжни, всичко това ще стане ваш доход“, каза за телевизия ANN със скрито лице и дегизиран глас високопоставен служител, който е работил в офиса на депутат от ЛДП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари