Шарено хоро се изви в центъра на Русе

4

Вашата енергия е заразителна. Бъдете здрави!, обърна се кметът Пенчо Милков към участниците

Съюзът на пенсионерите – регион Русе организира традиционния фолклорен фестивалШарено хоро“.

„Прекрасно е да ви виждам отново тук, отново заедно, хванати за ръце и пазещи традициите ни. Вашата енергия е заразителна - казвал съм го много пъти, но наистина се надявам и нашето поколение да съхрани тази бодрост, която всички вие носите. Бъдете здрави!“, обърна се кметът Пенчо Милков към участниците.

Тази година събитието събра десетки изпълнители от 17 пенсионерски клуба в Русе и региона. За първи път на сцената пред общината се представи и танцовият състав „Дунавски ритми“ с хореограф Росица Данева. Във фестивала се включиха познатите на русенци изпълнители маестро Цветан Банев и певицата Йорданка Илиева, както и състави от Бяла, Нов град, Белене и други населени места от Северна България.

„Накрая ще завършим с хубаво дунавско хоро с желание да покажем българското и защото хорото завинаги ще бъде символ на единството, толкова необходимо в съвремието ни“, отбеляза председателят на организацията Мария Савова.

Тази година журито е в състав д-р Наталия Константинова, Димитър Донев и Светлана Недкова. 15-ото издание на фестивала се отличава и с щедрите награди, осигурени за победителите от Съюза на пенсионерите.

Освен богатата фолклорна програма от музикални и танцови изпълнения, трите русенски спортно-танцови клуба за възрастни поздравиха публиката с ефектни хореографии.

Специален гост на събитието бе и директорът на Секретариата на ОС на БЧК – Русе Антоанета

Ябанозова, която от сърце пожела на русенските пенсионери да бъдат все така жизнени и раздаващи позитивизма си на младите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари