Над 38 000 лева бонуси са получили Спецов и заместниците му в НАП

0
Как са разпределяни допълнителните възнаграждения?
Как са разпределяни допълнителните възнаграждения? Снимка: БГНЕС

Всички служители на агенцията общо за една година пък са взели рекордните 32 милиона лева допълнително към заплатите си

Изпълнителният директор на Приходната агенция Румен Спецов и тримата му заместници са получили общо 38 200 лв. допълнителни възнаграждения за три месеца, съобщи БТВ. Всички служители на агенцията общо за една година пък са взели рекордните 32 милиона лева допълнително към заплатите си.

Информацията за бонусите на ръководството на НАП са посочени в отговор на министъра на финансите Асен Василев до депутата от ГЕРБ Христо Гаджев. „Сумата е обща за тримата, но имайки предвид, че ръководителят взима най-голяма заплата, можем да предположим, че за него ще е около 60% от сумата. Нека бъдат така добри и коректни да публикуват критериите, по които се определят тези възнаграждения, и да ли са по правилата и за останалите служители на НАП“, казва Гаджев пред БТВ.

От НАП продължават да отказват да уточнят конкретните получени суми от шефа Румен Спецов с обяснението, че са вид лични данни, защитени от закона. "Допълнителното възнаграждение за постигнати резултати се определя въз основа на поставена оценка на структурните звена и на индивидуална оценка на служителите. Оценките се извършват от определени оценяващи ръководители и се контролират от ръководители на по-високо ниво", обясняват от там.

Информацията за бонусите в НАП бе най-напред разпространена от "Боец".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари