Румен Спецов поздрави седмина данъчни служители в Русе за 30-годишната им вярна служба

2
Да бъдем винаги на ниво и да не се отпускаме, призова изпълнителният директор на НАП
Да бъдем винаги на ниво и да не се отпускаме, призова изпълнителният директор на НАП

Днес съвременната данъчна администрация в България стана на 30 години.

На 11 октомври 1991 година с Постановление на Министерски съвет № 200 тя е обособена като самостоятелна структура, в която работят близо 8000 души в новосъздадени териториални данъчни управления, данъчни служби и бюра.

През годините приходната администрация претърпява редица реорганизации на структури и процеси, за да се превърне от институция, която налага санкции, в партньор на гражданите и бизнеса, като улеснява доброволното изпълнение на техните данъчно-осигурителни задължения и събира приходи в хазната.

В момента в НАП, с непрекъснат трудов стаж от 30 години работят 400 служители. В офиса на НАП в Русе са 7 от тях: Красимира Дачева, Милка Пенева, Валя Василева, Теменужка Рибарска, Богомил Стойков и Божидар Малаков. С тях е започнал професионалния си път в данъчната администрация и директора на офиса Йордан Йорданов, като през тези 30 години е преминал през всички длъжностни нива и функционални дейности, съобщиха от приходната агенция в крайдунавския град. Днес той връчи на колегите си благодарствени поздравителни адреси от името на изпълнителния директор на НАП г-н Румен Спецов, в които се казва:

„За 30 години данъчната администрация се превърна в една от водещите български институции, с огромна роля за държавния бюджет и надежден партньор на останалите администрации, бизнеса и гражданите. Тази годишнина е повод за гордост, но и стимул да продължим да поддържаме високите критерии и да се справяме с трудностите и възникналите предизвикателства, като прилагаме своите знания, умения и нови добри практики. Досегашните успехи на НАП ни задължават да бъдем винаги една крачка пред всички останали. Да бъдем винаги на ниво и да не се отпускаме“, посочва изпълнителният директор на НАП Румен Спецов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук