БОЕЦ: Бонусите в НАП – така мафията плащаше на слугите си

2
Жалко, че в тази практика ПРОМЯНА НЯМА
Жалко, че в тази практика ПРОМЯНА НЯМА

Става ясно защо бонусите на данъчните директори представляват една дълбоко крита мръсна тайна

Вчера БОЕЦ публикувахме получената по ЗДОИ информация за рекордните почти 32 милиона лева бонуси раздадени в НАП за 2021г. и отказа на изпълнителни директор, Румен Спецов да огласи своите бонуси, припомнят от движението на сайта си.

НАП си е раздала рекордните 32 милиона лева бонуси

Съществува специална наредба за допълнителното материално стимулиране в НАП, според която редови инспектор може да получи до една своя брутна месечна заплата като бонус за добри резултати. Което е съвсем нормално с оглед създаване на заинтересованост от резултати на редовите служители и борба с корупцията.

Да, но бонуси получават и административните служители, включително чистачките и шофьорите, нямащи нищо общо с мисията на НАП за ефективно събиране на данъци. Нещо повече, този регламент изглежда не важи за данъчните шефове – бонусът за Румен Спецов трябва да се определи от Министъра на финансите, а той от своя страна на своите заместници. Средно всеки служител в НАП е получил през 2021г. по една пенсия всеки месец, като допълнителен ‘бонус’ към заплатата си. Само в централното управление са раздадени над 10 000 000 лв бонуси.

До преди години текстът на наредбата даваше възможност за ДМС в размер до 10 брутни заплати средно месечно. Едва ли някой редови инспектор е получил подобна сума, но беше съвсем възможно с два тримесечни бонуса главният данъчен директор и приближените му да закупуват апартаменти.

Като добавим и допълнителните възможностите за кариерно развитие – съпругата на един от директорите одитираше Лукойл, друг стана депутат от ДПС, трети е настоящия председател на КФН, четвърти стана депутат от ГЕРБ, както и безграничните възможности за смачкване на неудобните.

Става ясно защо бонусите на данъчните директори представляват една дълбоко крита мръсна тайна. Заплатена с нашите пари. Така мафията плащаше през годините на марионетките си за извършените от тях „услуги“. Жалко, че в тази практика ПРОМЯНА НЯМА. И въпреки стотиците милиони раздадени бонуси през последните десетина години, БОЕЦ разкрихме 16 МИЛИАРДА НЕСЪБРАНО ДДС по влезли в сила ревизионни актове. То май част от бонусите са били точно за това…

Битката продължава!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари